Mijn naam is Julia Merkelijn​, Rouwcoach , kunstenaar, ritueel begeleider en rouwvrouw.

 In mijn ​coachen ​bij rouw gaat het om om weer tot verbinding te komen en mensen zichzelf weer in hun eigen kracht te laten zetten!

Door middel van het samen maken van een keramieken beeld of urn, gaan we op zoek  naar de verbinding die je met je dierbare had, maar vooral naar die van jezelf omdat je die bent kwijtgeraakt.

Toen ik 5 jaar oud was, werd mij verteld dat ik er één van een tweeling ben, maar dat mijn zusje er niet levend uit kwam bij de geboorte. Natuurlijk had ik er veel vragen over aan de eettafel 's avonds, maar die vragen werden steevast weggewimpeld door mijn vader. "Daar mag je niet over praten, want dan doe je je moeder teveel pijn" zei hij dan.

Dit niet kunnen of mogen praten over de dood is iets waar je nog lang last van kan blijven houden. Het is nu juist mijn kracht geworden om bij dit bewustzijn te komen en het te herkennen.

​Met het verlies van ons eerste kindje bij 22 weken zwangerschap, heb ik gemerkt hoe krachtig en prachtig het kan zijn om zelf een urn te kunnen maken voor haar. Door hierbij zelf door het proces gegaan te zijn en doordat ik gevoeld hebt wat een kracht het me weer gegeven heeft. Had ik zoiets van: Dat wil ik voor iedereen laten ervaren!

​Bij mijn opleiding van vorig jaar bij Soulritual en rouwvrouw heb ik veel rituelen geleerd rondom het leven en de dood.

Momenteel ben ik coachtechnieken aan het leren (Gortcoaching, NLP practitioner bij Sluisinstituut en ga ik de opleiding effortless coach doen) om zo een nog bredere basis te hebben om goed te kunnen begeleiden.

​Mijn doel word​t steeds helderder. ​Dit is wat ik wil! coachen van iemand die een dierbare verloren heeft en hen te helpen in het proces. Ik heb via deze scholing een totaalpakket aan te bieden met vele vormen die ik uit mijn toverrugzak kan gebruiken bij de coaching in rouw

​​