Mijn naam is Julia Merkelijn, ​​coach, kunstenaar, ritueel begeleider en rouwvrouw.

Verlies kan van alles zijn. Verlies van je baan, van een stukje van jezelf wat je kwijt bent of iemand die je dierbaar is, die je moet missen. In mijn coachen bij verlies gaat het erom om weer tot verbinding te komen weer in je eigen kracht te komen.

Door middel van het samen maken van een keramieken beeld of urn, gaan we op zoek  naar de verbinding en naar die van jezelf, omdat je die bent kwijtgeraakt. Klei is een supermateriaal wat zich laat vormen zonder oordeel en puur op gevoel. Het is aards en helend. Ik gebruik coachtechnieken die hierbij kunnen helpen het gevoel te ankeren in het moment dat je dit beeld aan het maken bent.

Mijn verhaal

Toen ik 5 jaar oud was, werd mij verteld dat ik er één van een tweeling was, maar dat mijn zusje er niet levend uit kwam bij de geboorte. Natuurlijk had ik er veel vragen over aan de eettafel ’s avonds, maar die vragen werden steevast weggewimpeld door mijn vader. “Daar mag je niet over praten, want dan doe je je moeder teveel pijn” zei hij dan.

Dit niet kunnen of mogen praten over de dood is iets waar je nog lang last van kan blijven houden. Het is nu juist mijn kracht geworden om bij dit bewustzijn te komen en het te herkennen.

Met het verlies van ons eerste kindje bij 22 weken zwangerschap, heb ik gemerkt hoe krachtig en prachtig het kan zijn om zelf een urn te kunnen maken voor haar. Door hierbij zelf door het proces gegaan te zijn en doordat ik gevoeld hebt wat een kracht het me weer gegeven heeft. Had ik zoiets van: Dat ​gun ik anderen ook die dit meemaken!

Bij mijn opleiding van vorig jaar bij Soulritual, een jaaropleiding in het sjamanisme van Noordwest Europa, onze eigen voorouders en de opleiding tot rouwvrouw heb ik veel rituelen geleerd rondom het leven en de dood.

​Nu dit jaar, 2020 heb ik vele coachtechnieken ​geleerd en ben ze aan het doorleven en ermee gaan werken​. Eerst bij Gortcoaching, NLP basis en practitioner bij Sluisinstituut.Momenteel ben ik bezig bij de opleiding Effortless ​Coaching. ​

verbinding handen

verbinding