Mijn naam is Julia Merkelijn creatieve therapie coach bij rouwverwerking. Mijn kracht zit hem in het begeleiden van iemand die een dierbare is verloren. We doorlopen samen het dodenwiel, zetten gevoelens om in beeld, verbinden en doorlopen samen het proces.

Toen ik 5 jaar oud was, werd mij verteld dat ik er één van een tweeling ben, maar dat mijn zusje er niet levend uit kwam bij de geboorte. Natuurlijk had ik er veel vragen over aan de eettafel 's avonds, maar die vragen werden steevast weggewimpeld door mijn vader. "Daar mag je niet over praten, want dan doe je je moeder teveel pijn" zei hij dan.

Dit niet kunnen of mogen praten over de dood is iets waar je nog lang last van kan blijven houden. Het is nu juist mijn kracht geworden om bij dit bewustzijn te komen en het te herkennen.

​Met het verlies van ons eerste kindje bij 22 weken zwangerschap, heb ik gemerkt hoe krachtig en prachtig het kan zijn om zelf een urn te kunnen maken voor haar. Dat wil ik voor iedereen laten ervaren!

​Mijn kracht en passie heb ik nu omgezet in het coachen van iemand die een dierbare verloren heeft en hen te helpen in het proces. 

Met de opleiding rouwvrouw van Linda Wormhoudt, waar ik deze maand mee start, hoop ik het complete plaatje te kunnen bieden door het dodenwiel erbij te gebruiken.